För litet förråd gav månadshyra

När barnfamiljen flyttade in i sin nya fina lägenhet i Sala fick de ett betydligt mindre källarförråd än de hade rätt till. De påminde hyresvärden i Sala gång på gång men tiden gick och inget hände. Så småningom fick familjen det efterlängtade större förrådet men då hade redan sex månader passerat. Diskussioner om kompensation körde fast och hyresgästen vände sig då till Hyresgästföreningen där de var medlemmar.

Anne-Marie från Hyresgästföreningen körde till Sala och vid köksbordet hemma hos medlemmarna inleddes förhandlingar. På ena sidan bordet satt en ung kvinna, representant för familjen, och Anne-Marie, och på andra sidan en tydligt nervös förvaltare från hyresvärden.

Den unga mamman gick ut hårt. Familjens barn blev allt otåligare men deras mamma höll sig kall. Trots att kaffet i termosen nu var slut och kopparna urdruckna fortsatte diskussionerna.

Förvaltaren gick helt plötsligt med på kompensation med en hel månadshyra! Han försvann snabbt i väg, säkert lättad över att slippa den i hans tycke jobbiga situationen.

Gissa om hyresgästen blev glad. Inte nog med att alla sakerna nu fick plats i det större förrådet. Det var en skön känsla att med lite stöd från Anne-Marie få rätt mot värden.