Fler trivs i Toblerone

Bostadsområdet kallas för Toblerone efter chokladkakan Toblerone vars trekantiga form husen liknar. De fyra husen ligger norr om Umeå. På åttonde våningen i alla husen finns bastu och samlingslokal med utsökt utsikt söderut över hela Umeå.

– Här finns allt vi behöver, säger Jan-Erik ordförande för den lokala hyresgästföreningen i området. Han pekar på de fina lägenheterna, bra utbud av butiker, närhet till natur och motionsspår. Här trivs hyresgästerna. Jan-Erik har själv bott i området i mer än 20 år.

Snickarboden i området saknade dock vettiga verktyg. Föreningen övertalade fastighetsägaren att komplettera med två bandsågar – populärt bland de händiga hyresgästerna.

Utemiljön var också delvis lite torftig. Den lokala hyresgästföreningen tog itu med saken och fick de gamla och slitna utemöblerna ersatta. Dessutom planterade hyresvärden nya björkar i björkarnas stad Umeå, och aktiva hyresgäster hjälpte till att plantera färgglada blommor och rensa i rabatter.

Jan-Erik konstaterar att betydligt fler sitter utomhus nu jämfört med tidigare. Det är viktigt för sammanhållningen i området.

– Utemiljön kan bli ännu bättre, fortsättning följer.

Vill du också göra skillnad?

Som förtroendevald kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.