parkeringsplats

Hur gör jag för att säga upp parkeringsplats och garage?

Hur säger man upp en parkeringsplats eller ett garage? Och hur går det till om jag säger upp mitt hyresavtal – behöver jag även säga upp parkeringsplatsen eller garaget separat då? Här får du svaret på båda frågor.

Parkeringsplats ofta kopplat till lägenhetens avtal

Om du ska flytta från lägenheten behöver du som huvudregel inte säga upp p-platsen eller garaget separat. Men om du ska bo kvar i lägenheten och inte vill ha kvar din p-plats eller garage så behöver du säga upp avtalet för dessa. Uppsägningstiden står i ditt avtal. Var noga med att göra en skriftlig uppsägning och se till att du får en bekräftelse på att hyresvärden mottagit uppsägningen.

Är du i stället intresserad av att hyra en parkeringsplats? Här kan du läsa mer om vad som är bra att veta om du ska hyra en parkeringsplats.

Skicka uppsägningen med rekommenderat brev

Om du vill vara säker på att uppsägningen blir giltig direkt ska du skicka den som rekommenderat brev till hyresvärdens vanliga adress. Du kan skicka rekommenderat via ditt postombud. Använder du dig av rekommenderat brev anses uppsägningen ha skett när brevet lämnats till posten.

Få mer information

Som medlem i Hyresgäst­föreningen kan du alltid kontakta oss om du vill ha mer information.