Gör smarta miljöval

I ett hållbart samhälle är klimatfrågan löst och naturresurserna räcker till alla. Det är dit vi strävar men vi är inte där idag. Som hyresgäst kan du själv bidra till en miljövänligare omgivning genom att göra smarta val i ditt eget boende och i ditt bostadsområde.

Tips du kan börja med direkt

Här har du smarta energitips för dig som bor i en lägenhet. Tipsen är indelade efter olika rum. Som hyresgäst kan du - med små förändringar - bli en miljöhjälte genom att använda dig av våra energispartips. 

Förbättra miljön i ditt bostadsområde

Förutom att agera miljövänligt i din bostad kan du förstås göra fler insatser för miljön där du bor. Du kan ta dig an den gemensamma boendemiljön. Det kan handla om exempelvis sopsorteringen, tvättstugan, utebelysningen eller lekplatsen på gården. Genom att gå ihop med dina grannar kan ni lättare nå framgångar i kontakterna med hyresvärden, något som behövs för att lyckas. Ju fler miljöhjältar desto bättre. 

En hållbar samhällsutveckling

Hyresgästföreningen arbetar med energi- och miljöfrågor för att vi vill ha en hållbar samhällsutveckling med ett bra boende – nu och i framtiden. Om vi gemensamt kan minska energianvändningen och få ett mer miljöanpassat boende kommer det på sikt ge lägre kostnader för bostadsföretagen och bättre förutsättningar för en mer gynnsam hyresutveckling.

 Om du vill engagera dig i miljö- och energifrågor där du bor – kontakta oss.

Miljöhusen gjorde susen!

Möt Lillemor. Hon och hennes grannar tröttnade på soporna som låg på gångvägarna, i skogen och utanför soprummen. De föreslog för bostadsföretaget att man skulle satsa på sopsortering och bygga speciella miljöhus för detta. Företaget svarade att en sådan lösning aldrig skulle fungera. Upprörd över svaret tog Lillemor hjälp av sitt humör och fick till en förändring.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.