Picknick
Unsplash

Balkongsommar?! Ing-Marie tipsar – så trivs du bäst på balkongen

En krönika från en förtroendevald.

Balkongsommar?! Ing-Marie tipsar – så trivs du bäst på balkongen

En sommar på balkongen behöver inte vara tråkig. Den kan bli till det du vill att den ska bli.

Kanske en läshörna? Enkelt fixat med en skön stol eller soffa med kuddar och filt. Ta ut en bokhylla, fyll med böcker du inte läst eller vill läsa igen och ett bord till fikakoppen. Luta dig tillbaka och njut!

Eller varför inte en ekologisk odling av örter, sallad, tomat, frukt och bär. Går bra att odla i krukor av olika slag. Jag har själv haft rabarber i en kruka under flera år. De trivs bra i en stor kruka eller plastkärl som inte fryser sönder vintertid. Åh dessa härliga rabarber, det blev stora skördar och mycket gott till fikat. Dock klarade den sig inte i senaste flytten.  

Varför inte ha en rosenträdgård på balkongen? Tänk bara på den slutliga storleken på dem, du vill inte ha en ros som inte släpper ut dig på balkongen för att den växer sig för stor. Rosor går också bra att ha i krukor och en bra idé är att låta den växa mot en spaljé. Kanske inte håller i lika många år som i en vanlig trädgård, men väl värt besväret. Fantastisk vy till en kopp kaffe.

Du kan skapa ett eget paradis till din katt eller katter. Det går att bygga ett inre rum av reglar som man fäster kattnätet på. Ha lite växter som ger skugga och tål att tuggas på. Med en klätterställning och en sovplats är lyckan gjord för din katt. 

Så låt fantasin flöda och gör ditt eget paradis eller låna en idé från grannen eller en tidning.

Önskar en trevlig fortsatt balkongsommar!

--

Är du förtroendevald och också vill skriva en krönika hit och även till sidan 49 i Hem och Hyra? Kontakta oss via mejl: sydost@hyresgastforeningen.se

Rabarber
Josefin Dejler

Ing-Maries Rabarberkaka 

Smet

3 st ägg 

2 dl socker 

2 dl mjölk 

2 tsk bakpulver

 

Rabarberkrämen

3-4 st rabarberstjälkar 

1dl strösocker

1-2 msk outspädd saft antingen svartvinbär, fläder eller jordgubb

 

Börja med att koka krämen

Skiva ner rabarben i slantar och lägga i en kastrull med socker och saft. Koka så det bli en tjock i konsistensen som en kräm.

Vispa smeten, smörj en långpanna, häll upp smeten. Klicka sedan i rabarberkrämen och rör runt mellan klickarna så det bilda ett fint mönster.

Ugn 250 g i mitten, cirka 15 minuter. Känn gärna med en sticka det kan variera mellan ugnar.

P.S Skicka gärna in en bild till oss med en kommentar som du testar Ing-Maries Rabarberkaka.