Information om cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse och för att mäta hur webbplatsen används. Vad hanterar vi för data

Digitala kurser
Hyresgästföreningen

Digitala kurser

Här hittar du kurser du kan gå tillsammans med andra online. Kurserna är datumsatta, har en kursledare och genomförs via Teams eller Zoom. Scrolla ner så ser du fler kurser. Utbudet fylls på efterhand.

I region Mitt ingår Dalarna, Värmland, Sörmland och Örebros län.

Glada människor

Ny i Hyresgästföreningen

Målgrupp: Nyvalda förtroendevalda i Hyresgästföreningen region Mitt

En träff för dig som är nyvald eller som har varit borta från oss en period. Under den här stunden tillsammans hälsar vår regionordförande Helena Frisk dig välkommen och vi berättar kort om Hyresgästföreningen, om vår region och om vad som är på gång just nu. Hjärtligt välkommen!

Aktuella datum:

 • 27 april kl. 17.30-19
 • 3 maj kl. 15-16.30


Viktigt! Namn på träffen, datum och ditt medlemsnr. eller personnr. och din mailadress ska alltid finnas med i din anmälan. Exempelvis: "Ny i Hyresgästföreningen", 27 april, ditt personnummer, namn@mail.se"
Sista anmälningsdag är 3 dagar före varje tillfälle.

Anmäl dig här!

Kvinna talar vid datorn

Ordförande-utbildning

Målgrupp: valda ordföranden på alla nivåer i Hyresgästföreningen region Mitt

Årets ordförandeutbildning sker i samarbete med ABF Örebro län och hålls via Teams. Välkommen!

Aktuella datum

Kursavgiften betalas av Hyresgästföreningen region Mitt och du får ersättning för utebliven lön om du behöver ta ledigt från jobbet. Kontakta pernilla.forsberg@hyresgastforeningen.se vid eventuella frågor om ersättning.

Två kvinnor jobbar vid datorn

Sekreterarutbildning

Målgrupp: valda sekreterare på alla nivåer i Hyresgästföreningen region Mitt

Årets sekreterarutbildning sker i samarbete med ABF Örebro län. Kursen är uppdelad i två halvdagar och sker via Teams. Välkommen!

Aktuella datum 

Kursavgiften betalas av Hyresgästföreningen region Mitt och du får ersättning för utebliven lön om du behöver ta ledigt från jobbet. Kontakta pernilla.forsberg@hyresgastforeningen.se vid eventuella frågor om ersättning

Våra värderingar, stadgar

Styrelsen i arbete

Målgrupp: Styrelsemedlemmar i Hyresgästföreningen region Mitt


Välkommen till en dag där vi går igenom Hyresgästföreningens viktigaste styrdokument som stadgar, Framtidsprogrammet och vår värdegrund. Vi lär oss om vår organisation och styrelsens gemensamma arbete och ansvar. Vi går igenom de olika funktioner som finns i en styrelse som ordförande, sekreterare, kassör och övriga styrelsemedlemmar. Ni som är erfarna kan stötta de nya och dela med er av era erfarenheter så alla är välkomna!

Aktuella datum:

 • 20 maj kl. 10-15 
 • 29 maj kl.10-15

Viktigt! Namn på kursen, kursdatum och ditt medlemsnr. eller personnr. och din mailadress ska alltid finnas med i din anmälan. Exempelvis: "Styrelsen i arbete", 20 maj, ditt personnummer, namn@mail.se"
Sista anmälningsdag är 3 dagar före varje kurstillfälle.

Anmäl dig här

Teams

Teams för förtroendevalda

Målgrupp: förtroendevalda i Hyresgästföreningen region Mitt

Vill du lära dig hur du deltar i digitala möten?
Välkommen till en kortkurs i TEAMS hos ABF! TEAMS används både av HGF och ABF vid digitala kurser, studiecirklar och möten. På kursen får du lära dig att:

 • Ladda ner appen Teams
 • Logga in på mötet
 • Sätta på och stänga av kameran och mikrofonen
 • Räcka upp handen
 • Skriva i chatten
 • Hur en bokar ett möte i Teams

  Max 8 personer, först till kvarn gäller, inga förkunskaper krävs.
  Du behöver ha tillgång till en dator, smarttelefon eller surfplatta med
  internetuppkoppling för att kunna delta.

Aktuella datum

 • 19 april kl. 10-11.30
 • 26 april kl.10-11.30

Viktigt! Namn på kursen, kursdatum och ditt medlemsnr. eller personnr. och din mailadress ska alltid finnas med i din anmälan. Exempelvis: "Teams för förtroendevalda", 12 april, ditt personnummer, namn@mail.se"
Sista anmälningsdag är 3 dagar före varje kurstillfälle.


Anmäl dig här!

Marknadshyra

Marknadshyror – vad är det och varför är vi emot det?

Målgrupp: Medlemmar i region Mitt

Hyresgästföreningen kämpar hårt mot att marknadshyror skulle bli verklighet i Sverige. Men vad innebär marknadshyra? Och varför är det så viktigt för hyresgästerna att det inte införs?

I en föreläsning på 2 x 50 minuter förklarar vi vad marknadshyror är och skulle innebära samt förklarar Hyresgästföreningens ståndpunkt kring marknadshyra och våra argument bakom.

Föreläsare är Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg inom Hyresgästföreningen, region mitt. Föreläsningen genomförs via Teams. Välkommen.

Aktuella datum:

 • 23 februari kl. 18-20 (genomförd)
 • 20 april kl. 18-20

Viktigt! Namn på kursen, kursdatum och ditt medlemsnr. eller personnr. och din mailadress ska alltid finnas med i din anmälan. Exempelvis: "Marknadshyror - vad är det och varför är vi emot det", 23 februari, ditt personnummer, namn@mail.se"
Sista anmälningsdag är 1 vecka före varje kurstillfälle.
Anmäl dig här!

 

Juridik

Juridik för hyresgäster

Målgrupp: Medlemmar i region Mitt

Ett tillfälle för dig som vill veta mer om dina rättigheter och möjligheter som hyresgäst. Under kursen berättar vi vad rådgivningen och den juridiska enheten kan göra för dig som medlem. Vi går även igenom vad som räknas som brister och störningar, vad som gäller om du blir uppsagd, krav vid avflyttning och vad du själv får göra i din lägenhet. Vi bjuder också på tips vid in- och utflyttning. Kursen genomförs via Teams. Välkommen!

Aktuella datum:

 • Fredag 19 mars kl. 10-12 (genomförd)

 • Torsdag 8 april kl. 17.30-19.30 (genomförd)

 • Onsdag 28 april kl. 16.30-18.30

Viktigt! Namn på kursen, kursdatum och ditt medlemsnr. eller personnr. och din mailadress ska alltid finnas med i din anmälan. Exempelvis: "Juridik för hyresgäster", 19/3, ditt personnummer, namn@mail.se"
Sista anmälningsdag är 1 vecka före varje kurstillfälle. 
Anmäl dig här!

Boinflytande

Introduktion boinflytande

Målgrupp: Förtroendevalda

Boinflytande är en av Hyresgästföreningens viktiga verksamhetsdelar, men vad är det och hur gör vi?

Under den här introduktionen får du veta mer om Hyresgästföreningens arbetssätt med boinflytande för alla hyresgäster.

Vi berättar också om våra möjligheter och rättigheter till inflytande, vad ett boinflytandeavtal är och vi bjuder på användbara metoder att använda på hemmaplan.

Aktuella datum:

 • 6 maj kl.13-15.30
 • 25 maj kl.17.30-20.00

Viktigt! Namn på kursen, kursdatum och ditt medlemsnr. eller personnr. och din mailadress ska alltid finnas med i din anmälan. Exempelvis: "Introduktion boinflytande", 6  maj, ditt personnummer, namn@mail.se"
Sista anmälningsdag är 1 vecka före varje kurstillfälle.
Anmäl dig här!

 

Alla kan värva

Alla kan värva

Målgrupp: Förtroendevalda i region Mitt

Vårt mål 51/22 betyder att minst 51% av landets hyresgäster ska vara medlemmar i Hyresgästföreningen och vi ska ha minst 22 000 aktiva medlemmar och förtroendevalda år 2027. För att lyckas med det måste vi ALLA hjälpas åt där vi befinner oss. Under kursen får kunskap om det nya målet, goda argument för medlemskap, samtalsmetoder och annat nyttigt. Kursen genomförs via Teams. Välkommen!

Aktuella datum:

 • 11 februari kl. 17.00-18.30 (genomförd)
 • 19 februari kl. 10.30-12.00 (genomförd)
 • 1 mars kl. 14.00-15.30 (genomförd)
 • 9 mars kl. 17.30-19.00 (genomförd)
 • 17 mars kl. 15.00-16.30 (genomförd)
 • 26 april kl. 13.00-14.30
 • 4 maj kl. 17.00-18.30
 • 19 maj kl. 10.00-11.30

Viktigt! Namn på kursen, kursdatum och ditt medlemsnr. eller personnr. och din mailadress ska alltid finnas med i din anmälan. Exempelvis: "Alla kan värva, 11/2, ditt personnummer, namn@mail.se".
Sista anmälningsdag är 1 vecka före varje kurstillfälle.
Anmäl dig här!