Information om cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse och för att mäta hur webbplatsen används. Vad hanterar vi för data

Tecknad kvinna sitter framför dator med Teamslogotyp
.

Så ansluter du till ett Teams-möte

Om du undrar vad du ska göra med länken du just fått i en e-post. Vi guidar dig!

Du har fått e-post med inbjudan till digitalt möte. Om du aldrig har varit på något digitalt möte behöver du göra ett par saker innan du kan ansluta dig. Läs punkterna nedan.

Om du tidigare har varit med på ett digitalt möte i Teams, så ligger med största sannolikhet programmet kvar i din enhet (dator, läsplatta, mobil). Så du behöver bara ansluta.

 

För att vara med på mötet behöver du en dator, läsplatta eller smart mobil. Om du har en vanlig telefon kan du ringa in, läs nedan. 

För att få med alla funktioner som finns i Teams är det bäst att använda en dator. Första gången får du välja om du vill ladda ner programmet till din dator eller använda webbläsaren. Om du sitter vid din egen dator och vet att det kommer att bli många digitala möten,  rekommenderar vi att du laddar ner programmet (= appen).

Microsoft rekommenderar webbläsaren Chrome. Om du ofta upplever problem med digitala möten, är det en god idé att ladda ner Chrome och använda det.

 

Om du använder dator, läsplatta eller mobil

 • Ladda ner Teams-appen. 
 • Klicka på anslutningslänken i e-postmeddelandet ("Klicka här för att delta i mötet")
 • Välj hur du vill fortsätta. 
  • Ladda ner Windows-appen (=programmet)
  • Fortsätta i webbläsaren
  • Öppna Teams-appen
 • Första gången ska du skriva i ditt namn. Det är trevligast för de andra om du skriver hela ditt namn.
 • Klicka på Anslut nu.

 

Om du använder vanlig telefon

Om du använder vanlig telefon kan du oftast delta genom att ringa in till mötet. Det blir som en telefonkonferens. Du kan lyssna och självklart prata under mötet. Du kan dock inte skriva i chatten eller vara med och rösta i Teams röstningsverktyg. Du kan självklart säga vad du röstar på.

 • Du ringer till numret som finns sist i inbjudan under rubriken "Eller ring in (endast ljud). Följ de talade instruktionerna.
 • Om detta inte finns med i utskicket, hör av dig till den som skickade e-posten.

 

För dig som behöver boka ett möte dit man kan ringa med vanlig telefon: Många anställda på Hyresgästföreningen har tillgång till denna funktion. Ta kontakt med en boendeutvecklare eller administratör.

 

Läs gärna tips för mötesdeltagare om hur du kan bidra till ett gott möte.

Fler användbara länkar finns på sidan för årsmöten.