Många förslag från Närlundas ungdomar till politikerna

En ny fotbollsplan med tak över läktaren, utökade öppettider på fritidsgården och en tryggare cykelväg med bättre belysning och rensade buskage. Det var några av förslagen som diskuterades under söndagens debatt mellan ungdomar och politiker på Närlunda. Temat var områdets framtid och politikerna lovade att ta med sig alla förslag som kom fram under debatten.

–Vi är jätteglada att vi kunde erbjuda de boende ett tillfälle att förmedla sina tankar direkt till politikerna. Vi fick många konkreta förslag på vad som kan förbättras i området. Nu har vi mycket att jobba vidare med, säger Dragana Curovic, verksamhetsutvecklare, Hyresgästföreningen. 

Under dagen kom det även förslag på storbildsskärmar till fotbolls-VM och utebio, sensorer på fotbollsplanen, fler bänkar och bord samt en ny lekplats med en stor rutschkana. 

Rapparen och artisten Behrang Miri fanns på plats för att uppmuntra ungdomarna att dela sina idéer. Deltog gjorde även Ulrika Heindorff (M) och Mikael Skoog (S), SSU och MUF. Debatten arrangerades av Hyresgästföreningen, Studieförbundet Vuxenskolan och Helsingborgshem.

För mer information kontakta:
Dragana Curovic, verksamhetsutvecklare, Hyresgästföreningen
042-19 81 24, 070-643 99 96