Årets Megaloppis närmar sig

Megaloppis i Majorna växer varje år och är en gigantisk loppmarknad och folkfest. Tusentals bord på alla möjliga och omöjliga ställen från Stigbergstorget till Mariaplan.

Dags för 6:e upplagan av Megaloppis i Majorna. Allra första loppisen ägde rum 2009. Förra året besöktes arrangemanget av uppskattningsvis 20 000 personer som hade att spana in mer än 1 200 loppisbord.

Stadsdelen förvandlas för en dag till en enda stor loppmarknad där du kan göra spännande fynd på minsta smågata. Loppisen är främst av och för Majbor, men många andra söker sig självklart hit.

Var och en är sin egen arrangör och har möjlighet att ställa ut bord på trottoaren helt gratis och lagligt klockan 11.00–17.00.  Det kostar ingenting att delta och man behöver inte anmäla sig i förväg. Arrangemanget är ideellt med syfte att skapa en folkfest och ett ekologiskt tänk. Den allt mer ökade konsumtionen utarmar naturresurser, påverkar klimatet och släpper ut kemikalier i naturen. Med Megaloppis hoppas vi att medvetenheten om vår överkonsumtion ökar och att fler vill göra någonting åt det.

Tonvis av kläder och prylar återvinns och får ny användning. Allt överblivet kan lämnas till Myrorna eller Göteborgs kyrkliga stadsmission som finns på plats med containrar. Volontärer hjälper till med allt från att svara på frågor till att dela ut sopsäckar.

Information

Anna Sandin. Hyresgästföreningen Telefon 0707 – 249 600

anna.sandin@yahoo.se

www.megaloppismajorna.se

Arrangör Hyresgästföreningen Västra Göteborg

I samarbete med Bostadsbolaget, Familjebostäder, Wallenstam, Göteborgs Stad Trafikkontoret, Park- och naturförvaltningen, Frivilliga resursgruppen, Myrorna, Göteborgs kyrkliga stadsmission.

Megaloppis i Majorna – alltid sista söndagen i Maj!