Rapmusik och politik på Närlunda

Den 18 maj bjuds boende på Närlunda in för att diskutera områdets framtid med politiker. Rapparen och artisten Behrang Miri är på plats för att fånga upp frågor som kan ställas till politikerna. Diskussionen kommer att äga rum vid Hyresgästföreningens flyttbara lägenhet som är en inredd container på 15 kvadratmeter. Behrang Miri avrundar dagen med ett rapnummer.

– Syftet med arrangemanget är att få in nya förslag och ta reda på vad som efterfrågas på området. Det kan handla om allt ifrån fysiska förändringar till förslag på nya verksamheter,
säger Stefan Theander, verksamhetschef, Studieförbundet Vuxenskolan.

Tid: kl 13-18 
Plats: Närlundavägen 30, parkeringen vid Kosmo i Helsingborg.
Dagens program: kl 13-14 är lägenheten öppen. Det går bra att stiga på och lämna frågor som besvaras under diskussionen kl 14-16. Kl 16 sammanfattar Behrang Miri dagen med ett rapnummer. Deltar gör Ulrika Heindorff (M) och Mikael Skoog (S), representanter från olika ungdomspartier och Ungdomsrådet i Helsingborg. Arrangörer är Hyresgästföreningen, Helsingborgshem och Studieförbundet Vuxenskolan.

– Det är ett bra tillfälle för boende på Närlunda, framförallt ungdomar, att kunna påverka sitt bostadsområde och höra vad politikerna tänker om framtiden, säger Helena Rasmusson,
teamledare, Hyresgästföreningen.

Närlunda är ett av Helsingborgs snabbast växande bostadsområden. Utöver satsningen på Höjdpunkten finns tankar om 250 nya lägenheter i området de kommande åren.

För ytterligare information kontakta:
Helena Rasmusson, teamledare, Hyresgästföreningen
076- 798 09 01, 042-19 81 27
Stefan Theander, verksamhetschef, Studieförbundet Vuxenskolan
0702-87 55 34