Inför en bostadsförmedling i Trelleborg

I morgon presenterar Hyresgästföreningen i Trelleborg sitt bostadspolitiska program på Stortorget i Trelleborg. Alla kommunens fullmäktigeledamöter har bjudits in för att diskutera förslagen och kommunens bostadsutmaningar för de kommande åren.

- För de allra flesta är en trygg bostad en förutsättning för ett bra liv och en fungerande vardag. Samtidigt är det bostadsbrist i mer än häften av Sveriges kommuner och Trelleborg är inget undantag, säger Hans Eversköld, föreningsordförande för Hyresgästföreningen i Trelleborg.

Hyresgästföreningen jobbar för att bostadspolitiken ska bli en av de mest prioriterade frågorna i
årets valrörelse. Alla fullmäktiges ledamöter i Trelleborg har därför bjudits in till lördagens torgmöte för att diskutera Hyresgästföreningens förslag på åtgärder som skulle öka byggandet av nya hyreslägenheter och minska orättvisorna mellan de olika boendeformerna.

- Bostadsbristen är inte bara ett problem för den enskilde som drabbas. Den skapar också problem
för hela samhället. Tillväxten hotas när man inte kan flytta till de ställen man vill söka ett jobb på eller på de orter man vill gå en utbildning, säger Hans Eversköld.

Bland förslagen i Trelleborgs bostadspolitiska program finns krav på att införa en kommunal bostadsförmedling. Hyresgästföreningen vill också minska kommunens borgensavgift som i praktiken får betalas av Trelleborgshems hyresgäster. Hyresgästföreningen ställer också kravet att man på nationell nivå rättar till skatteorättvisorna som tydligt gynnar det ägda boendet framför hyresrätten.

I samband med lördagen möte som pågår mellan klockan 10 och 12 bjuder Hyresgästföreningen
också på nygräddade våfflor.

Vill du veta mer om lördagens torgmöte eller Hyresgästföreningens bostadspolitiska
program för Trelleborg kontakta: Programmet kan du läsa i sin helhet i den bifogade filen.

Hans Eversköld, föreningsordförande: 0706-42 90 43
Anneli Philipson, bostadspolitisk utredare: 0704-71 43 08