Hyresgästföreningen pratar bostadspolitik med politiker inuti flyttbar lägenhet

Tisdagen den 4 mars kl 9.30–16.30 ställer Hyresgästföreningen upp en flyttbar lägenhet utanför Nettobutiken på Österäng för att diskutera bostadspolitik med lokala politiker. Samtalen kommer att äga rum i en 15 kvadratmeter stor transportabel lägenhet som är byggd av en container och inredd som en riktig bostad.

Media hälsas välkommen kl 8.30. Då finns anställda och förtroendevalda från Hyresgästföreningen på plats och vi kommer att visa lägenheten.

Under dagen kommer anställda och förtroendevalda från Hyresgästföreningen diskutera Kristianstads
bostadssituation med: Helene Fritzon (S), Sven Nilsson (C), Bo Silverbern (M), Pierre Månsson (FP) och Sten Hermansson (FP). Detta är en del av vårens samtal som Hyresgästföreningen genomför med alla politiska partier som finns representerade i kommunfullmäktige.

Hyresgästföreningen vill att det ska bli fler hyreslägenheter i Kristianstad, att taxor och avgifter hålls på en låg nivå, att de boende får ett ökat inflytande över den gemensamma boendemiljön samt en ökad tillväxt och utveckling i Kristianstad. Dessa frågor kommer att tas upp under politikersamtalen.

För ytterligare information kontakta:
Petra Lundh, samordnare bostadspolitik och opinionsbildning, 070-630 74 60, 042-19 81 44
Lotta Jidewå, ordförande Hyresgästföreningen Kristianstad-Bromölla-Hörby, 073-024 36 25