Hyrorna klara för hyresgäster hos de privata fastighetsägarna i Kalix, men medling i förhandlingarna med Kalixbo

Hyresgästföreningen och de privata fastighetsägarna i Kalix har kommit överens om nya hyror för 2014. Totalt rör det sig om cirka 500 lägenheter.

  • Drejdablick AB höjer hyrorna från första januari med 13,50 kronor per kvadratmeter.
  • Fastighets AB Nivi höjer hyrorna från första januari med i genomsnitt 15 kronor per kvadratmeter.
  • Hemåt höjer hyrorna från första januari med 13 kronor per kvadratmeter.

En uppgörelse är också gjord med de fastighetsägare i Kalix och Töre som uppdragit till Fastighetsägarna MittNord att sköta förhandlingarna med Hyresgästföreningen. Hos dessa kommer hyrorna att höjas med 13 kronor per kvadratmeter från första januari.

Medling om hyrorna hos Kalixbo
Med Kalixbo har det varit svårare att göra någon överenskommelse om hyrorna för detta år. Det kommunala bostadsbolaget vill höja hyrorna med 33 kronor per kvadratmeter från och med första januari.

–  Trots att vi träffats vid två tillfällen står vi ännu långt ifrån varandra, därför har vi sökt medling hos Hyresmarknadskommittén. Mer kan vi inte säga under pågående förhandling, säger Linda Sundström, hyresförhandlare på Hyresgästföreningen.

För mer information:
Linda Sundström, förhandlare, Hyresgästföreningen region Norrland, 070-541 59 13

Hyresgästföreningen region Norrland förhandlar hyrorna för drygt 120 000 lägenheter i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Vi förhandlar med både allmännyttiga och privata bostadsföretag.