Pressinbjudan: En unik överenskommelse mellan Hyresgästföreningen och ett stort privat fastighetsbolag om nästa års hyresnivåer

Välkommen till pressträff med Barbro Engman, förbundsordförande Hyresgästföreningen och VD:n för ett stort nationellt fastighetsbolag med fastigheter i både Stockholm, Göteborg, Linköping och Norrköping. De berättar om varför de gör denna överenskommelse och vad det betyder för hyresgästerna.

-Hyresvärdarna har ett mycket gynnsamt läge inför årets hyresförhandlingar som ger dem stora möjligheter att ta både ett samhällsekonomiskt ansvar och skapa bättre ekonomiska förutsättningar för sina kunder, Sveriges tre miljoner hyresgäster, säger Barbro Engman, förbundsordförande Hyresgästföreningen.

-Det känns därför väldigt bra att en privat fastighetsägare är beredd att ta det ansvaret för sina hyresgäster och för den ekonomiska utvecklingen i stort. Det är också positivt att de vill arbeta gemensamt med oss för att hyresrätten ska få förutsättningar att vara en konkurrenskraftig boendeform, säger Barbro Engman.

Tid: Onsdag 4 december kl 11.00

Plats: Hyresgästföreningen, Drottninggatan 42, Linköping

Ingen föranmälan krävs.

För mer information, kontakta:

Anna Wennerstrand, pressansvarig Hyresgästföreningen 076-798 08 74

Erik Elmgren, förhandlingsansvarig Hyresgästföreningen 070-623 02 15