Hyresgästföreningen agerar i Eslöv

Den politiska ledningen i Eslöv har lagt ett förslag om att ta 20 miljoner kronor från kommunens bostadsbolag, Ebo. Många hyresgäster är kritiska till detta och nu agerar Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen har startat en namninsamling mot förslaget och organiserar den i ett tillfälligt
kampanjkontor i hyresgästlokalen Mysingen på Rönnebergavägen 36 i Eslöv. Där finns vi på plats varje dag kl. 13-18 fram till kommunfullmäktiges möte. Hyresgästföreningen kommer träffa kommunstyrelsens ordförande Cecilia Lind i slutet av veckan för att diskutera frågan.

– Det är inte är bra för Ebo att bli av med 20 miljoner på detta viset – vi hoppas att politikerna inser
detta, säger Åsa Thun, ledamot i den lokala hyresgästföreningen Sallerup i Eslöv.

Protest via flera kanaler
Hyresgästföreningen har skickat information till alla sina medlemmar om förslaget och namninsamlingen. Det går att skriva på namninsamlingen på kampanjkontoret eller på facebook.com/hgfnskane. Vi kommer även gå runt och samla namn i bostadsområdet
och vi uppmanar också folk att skicka brev till Cecilia Lind via hemsidan
flerhem.nu.

Bakgrund
I samband med att Eslövs kommun förberedde arbetet med kommunens budget, upptäcktes att kommunen går med underskott. Detta underskott vill kommunen täcka med att ta 20 miljoner kronor
från Ebo. Tidigare i år sålde Ebo 360 lägenheter på Bergaområdet och de 20 miljonerna är en del av vinsten från försäljningen. Dessa pengar skulle gå till nybyggnation och underhåll av fastigheterna. Nu riskerar de att i stället få rädda kommunens dåliga ekonomi. Beslut om pengar ska tas från Ebo fattas av Eslövs kommunfullmäktige den 25 november.

För mer information kontakta:
Petra Lundh, samordnare bostadspolitik och opinionsbildning, 0706-30 74 60