Hur ökar vi gemenskapen och tryggheten i Bräcke?

Under tre dagar 15, 16 och 17 oktober, ställer sig Hyresgästföreningen på strategiska platser i Bräcke för att lyssna på idéer, frågor och önskemål från hyresgästerna.

”Vi vill veta vad folk tycker och tänker om sina bostadsområden. Vilka problem som finns, vad de tycker behöver förbättras och så vill vi fånga människors engagemang”, säger Charlotte Oster, Hyresgästföreningen region Norrland.

Initiativet till satsningen kommer från Bräckes lokala hyresgästförening.

”Vi vill visa att det finns möjligheter för alla att få inflytande och vara med och påverka där man bor. Både vad gäller hyran och boendemiljön”, säger Kerstin Andersson, vice ordförande i centrala Bräckes Hyresgästförening.

En enkät har tagits fram med frågor om boendemiljön och tryggheten i bostadsområdena. Enkäten ställer också frågor om Bräcke som ort och vad som gör Bräcke bra.

”Vi tror att engagerade hyresgäster kan bidra till att göra Bräcke till en mer levande kommun, inte bara en sovstad till Östersund och Sundsvall utan att det blir attraktivare att bo där”, säger Charlotte Oster.

Under tre dagar med start den 15 oktober bjuder Hyresgästföreningen in Bräckeborna till tre olika platser, Lekparken, Coop och Furulund.

Kom gärna och träffa oss och Bräckes hyresgäster.

Tisdag 15 oktober klockan 14.00 – 18.00 finns vi i Lekparken.
Onsdag 16 oktober kl. 14.00 – 18.00 finns vi vid Coop.
Torsdag 17 oktober kl. 14.00 – 18.00 finns vi i Furulund

För mer information:

Charlotte Oster, enhetschef, Hyresgästföreningen region Norrland 070-355 22 35
Kerstin Andersson, vice ordförande, Centrala Bräckes Hyresgästförening, 070-294 35 98
Anneli Lundmark, pressekreterare, Hyresgästföreningen region Norrland 070-28 58 117