140 förtroendevalda hyresgäster får besök av Marie Linder, kandidat till förbundsordförande i Hyresgästföreningen

140 förtroendevalda hyresgäster får besök av Marie Linder, kandidat till förbundsordförande i Hyresgästföreningen

I helgen träffas mer än 140 förtroendevalda i Hyresgästföreningen Region Mitt i Borlänge på måldialog för att verksamhetsplanera inför det viktiga valåret 2014. Hyresgästföreningens målsättning är att bostadsfrågan är en av de fem viktigaste i valrörelsen och har storsatsat på bland annat reklamfilmer, utåtriktade arrangemang och samtal med politiker. Måldialogen är en viktig milstolpe i arbetet och gästas i år av förbundsstyrelseledamot Marie Linder, som nyligen nominerades av Region Mitt till förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

– Marie Linder kommer till Borlänge både för att inspirera och inspireras, säger Lars-Åke Larsson, regionordförande i Region Mitt.

– Marie är mycket kunnig i de bostadspolitiska frågorna och skulle, om hon blir vald till förbundsordförande, bli en viktig röst för hyresgästerna i dagens bostadspolitiska debatt. Men vi hoppas också att hon kan bli inspirerad av oss i Region Mitt. Vi arbetar mycket strategiskt med att decentralisera vår rörelse och bli mer aktiva i bostadsområden och i kommunpolitiken. Och där har vi varit framgångsrika, fortsätter Lars-Åke Larsson.

I september nominerade regionstyrelsen i Region Mitt Marie Linder som förbundsstyrelseordförande i Hyresgästföreningen. Stämman som väljer ny ordförande efter Barbro Engman, som avgår efter 14 år på posten, hålls i juni 2014.

- Hyresgästföreningen behövs som en stark opinionsbildande folkrörelse. Vi måste fortsatt arbeta för att bostadsfrågan ska högt upp på den politiska agendan. Idag visar studier från flera håll att hyresrätten är väsentlig för tillväxt och jobb. Men bostadsfrågan rymmer så mycket mer och det viktigast av allt, rätten till en god bostad oavsett storlek på plånboken, säger Marie Linder.

Marie Linder kommer att finnas på plats hela lördagen och söndag på Hotell Galaxen i Borlänge och finns tillgänglig för intervjuer och frågor från media.

Kontakta för mer information:

Tomas Bergh, 070 - 260 81 73

Bostadspolitisk utredare, Hyresgästföreningen Region Mitt