Hyresgäster i manifestation mot våldet

I morgon fredag den 20 september anordnar den lokala Hyresgästföreningen på Dim- och Godvädersgatan tillsammans med föreningen Neutral Ungdom en manifestation mot våldet i norra Biskopsgården.

Efter dödsskjutningarna av två unga män i området har många goda krafter gått samman och engagerat sig för att motarbeta våldet i stadsdelen. Både Hyresgästföreningen och Neutral Ungdom har haft sina lokaler öppna så att grannar har kunnat mötas och prata om det som hänt.

-  Självklart blir folk rädda när man skjuter vilt mitt inne i ett bostadsområde och när helt oskyldiga människor riskerar att bli döda eller skadade, säger Abdi Abdikadir, ordförande för lokala hyresgästföreningen Dim- och Godvädersgatan.

Så sent som i tisdags kväll inträffade ytterligare en skottlossning som spädde på ilskan, oron och förstämningen i området och det var den händelsen som fick de båda föreningarna att bestämma sig för att manifestera mot våldet.

-  Både vi som enskilda människor och föreningar men också samhället måste visa att vi står upp och inte låter väldet ta över, säger Abdi Abdikadir.

Manifestationen äger rum klockan 14.00 på Godvädersgatan 1. Medierna är självklart välkomna att följa manifestationen.

Du som vill veta mer är välkommen att kontakta:

Abdi Abdikadir 0708- 80 03 52