Nyproduktion – till varje pris?

Hyresgästföreningen i Borlänge ifrågasätter om nyproduktion av bostäder verkligen ska tillåtas ske till vilket pris som helst. Detta eftersom projekt som Tunabyggens Lisselhagen skapar lägenheter med hyresnivåer som ytterst få Borlängebor har råd med samtidigt som Tunabyggen tvingas dras med stora underskott som belastar hela företagets ekonomi.

På torsdag den 29 augusti bjuder Hyresgästföreningen in företrädare för kommunfullmäktige och kommunstyrelsen Borlänge kommun, bolagstyrelsen för AB Stora Tunabyggen till ett frukostseminarium där frågan på dagordningen är förutsättningar för nybyggnation av hyresrätter i Borlänge.

-  Vi ser precis som kommunen och Tunabyggen ett stort behov av att få till fler bostäder i Borlänge, men med projekt som Tunabyggens Lisselhagen skapar man lägenheter till hyresnivåer som ytterst få Borlängebor har råd med samtidigt som Tunabyggen får dras med stora underskott som belastar hela företagets ekonomi. Vi tycker det är läge att vi ställer oss frågan om nyproduktion verkligen ska tillåtas ske till vilket pris som helst, säger Göran Tägtström, ordförande för Hyresgästföreningen i Borlänge.

Vid frukostseminariet kommer Hyresgästföreningen att lyfta sin syn på möjligheterna att få till stånd nyproduktion på bättre ekonomiska förutsättningar och med rimliga hyror.

Hyresgästföreningen välkomnar kontakter med press och media
i anslutning till seminariet då det avslutas kl 12.00.

För vidare information vänligen kontakta:

Göran Tägtström, ordförande på telefon 070- 585 87 52