Vi har något viktigt att berätta.......

Pressinbjudan den 19 augusti kl 14 -16.30

Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna värnar och utvecklar hyresrätten. Vi ser att det finns en stark efterfrågan på boende i hyresrätt i alla lägen och prisklasser. Det är uppenbart att hyresrätten har en viktig roll för att samhället och arbetsmarknaden ska fungera. Men vi ser också att hyresrätten över tid fått allt svårare att hävda sig på bostadmarknaden.

Vi har tankar kring vad detta kan bero på, men också förslag till vad som behöver göras för att fler ska kunna få tillgång till den bostad man efterfrågar. Vi har därför bjudit in fastighets-ägare, riksdagsledamöter, kommunpolitiker och tjänstemän till ett seminarium, över 100 har anmält sig att delta.

Den 19 augusti klockan 14 - 16.30 bjuder vi gemensamt till ett seminarium på S:t Gertrud, lokal Salmson, Östergatan 7 B i Malmö.

Program för seminariet:

Hyresrätten och beskattningen
Pär Svanberg, förhandlingschef Hyresgästföreningen Riksförbundet och Ulla Werkell, skattejurist Fastighetsägarna Sverige samt Magnus Skiöld, Midroc.

Bostadsbristens landskap och Varför byggs det så få hyresbostäder?
Anneli Philipson, bostadspolitisk utredare Hyresgästföreningen och Göran Höckert, näringspolitisk chef Fastighetsägarna Syd

Arbetsmarknad och bostadsmarknad hänger ihop
Pehr Andersson, näringslivschef Malmö stad och Krister Hjelm, chef Boplats Syd

Panelsamtal om bostadsmarknad och tillväxt
MilanObradovic kommunalråd Malmö, Göran Brinck ordförande Lunds kommunala fastighetsbolag,
Pär Svanberg, Ulla Werkell, Pehr Andersson och Krister Hjelm.

För mer information kontakta:
Anneli Philipson, anneli.philipson@hyresgastforeningen.se 0704-714308
Göran Höckert, goran.hockert@syd.fastighetsägarna.se 040-350192