Hyresgästfestival i Malmös Folkets Park

Lördagen den 8 juni arrangerar Hyresgästföreningen en jubileumsfest med underhållning och festligheter för alla åldrar i Folkets Park i Malmö.

Förra året fyllde Hyresgästföreningen i södra Skåne 80 år. På lördag mellan klockan 12 och 17 kommer detta att firas med föreningens medlemmar, förtroendevalda och intresserad allmänhet som bjuds på en färgsprakande Hyresgästfestival. Dagen inleds med loppmarknad mellan klockan 9 och 12. Därefter bjuds besökarna på en rad festinslag som karnevalståg, ansiktsmålning, musik och utställningar. Med förbundsordförande Barbro Engman som enväldig domare blir det en "På Spåret-tävling" med bostadspolitiska resmål. I de tävlande lagen finns lokala politiker och fastighetsägare. 

I Moriska paviljongen visas bland annat en serie illustrationer med bostadsinspirerat tema av illustratören Sara Granér. Signerade inramningar av illustrationerna kommer att lottas ut. 

Odlingsintresserade festivalbesökare bjuds på inspiration och handfasta tips för att lyckas med sina balkongplanteringar. Bland artisterna som uppträder på Moriskan utescen finns bland andra gruppen Chords, artisten Anna Hertzman, husbandet Thoms Trio och den svängiga visgruppen Tjo va' de viftar.

Föreningens medlemmar kommer att bjudas på fina erbjudanden med rabatterade åkband, aktiviteter och mat. Se alla programpunkter och tider i bifogat program.

Välkomna!

För mer information kontakta:
Anneli Philipson, bostadspolitisk utredare 0704-71 43 08
Bo Nilsson, regionordförande 0704-71 43 04