Hyresgästföreningen känner Luleås partier på pulsen i bostadsfrågan

Hyresgästföreningen lyfter upp boendefrågorna under Framtidsveckan. Under tre dagar finns vi på plats på Nytorget mitt i centrala Luleå. Media hälsas välkommen att närvara vid samtliga arrangemang.

Tisdag 20 maj Bostadspolitisk debatt
Bostadsdebatten har varit het i media i Luleå de senaste åren och är det fortfarande. Det handlar bland annat om utförsäljning av Lulebo, bostadsbrist och avsaknaden av en kommunal bostadsförsörjningsplan. Nu har vi bjudit in Luleås politiker till en bostadspolitisk debatt.

När: 11.00 – 12.30
Var:
Nytorget
Medverkande:
representanter från de politiska partierna i fullmäktige däribland Niklas Nordström (S), Anders Josefsson (M), Annika Eriksson (MP) och Bertil Bartholdson (V).


Onsdag 21 maj Rundabordssamtal
Två samtal, det ena med fokus på ett hållbart boende ur miljöperspektiv, det andra om hållbart boende utifrån ett social och ekonomiskt perspektiv.

När:  11.00 – 13.00
Var:
Nytorget
Medverkande:
Hyresgästföreningen, Lulebo, Galären, PRO, Rör inte vårt Hertsön, Naturskyddsföreningen, S-studenterna Unikum samt politiker.


Torsdag 22 maj Förhandlingar och juridik
Varför fick Hertsön och Tuna de högsta hyreshöjningarna i år? Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som hyresgäst? Kom och prata hyresförhandlingar och bostadsjuridik med Hyresgästföreningen.

Tid: 11.00 – 15.00
Plats:
Nytorget

För mer information:
Nickolina Burvall, verksamhetsutvecklare, Hyresgästföreningen, 070-303 15 21
Adam Andersson, opinionsbildare, Hyresgästföreningen, 070-661 15 35