HUS om Studentstadenaffären: "Hoten om utförsäljning kan få ett slut"

Hoten om utförsäljning kan kanske äntligen få ett slut. Uppsalahem är sedan tidigare kända som en god värd med fokus på de boende. Att bostäderna får en allmännyttig ägare tror föreningen kan förenkla den dagliga kontakten.


– HUS styrelse gläder sig över Studentstaden nu får en långsiktig ägare. De senaste årens delägande har inneburit en osäkerhet både för boende och oss som företräder dem. Nu kan arbetet återigen ske långsiktigt istället för ett år i taget, säger Omar Ud-Din, styrelseledamot.

När det gäller försäljningen av bostäderna på Kantorsgatan avvaktar föreningen tills de diskuterat frågan med de boende och den lokala hyresgästföreningen.

HUS kräver att Studentstaden:

  • Förblir studentbostäder och förvaltas långsiktigt.
  • Att kösystemet förblir öppet för samtliga högskolestuderande i Uppsala. Nations- eller kårtillhörighet får inte bli ett villkor för att få ett kontrakt.
  • Att Uppsalahem fortsätter att bygga schyssta studentbostäder med rimlig hyra.
  • Att Rikshem och Uppsalahem fortsätter att bygga schyssta studentbostäder med rimlig hyra.

Fler frågor besvaras av:

Omar Ud-Din, styrelseledamot och kommunikationsansvarig

omar.ud-din(a)studenthus.nu | 0732 – 620 990

HUS är Sveriges största hyresgästförening för högskolestudenter. Vi företräder bland annat boende inom Studentstaden. Vårt arbete består av dialog och förhandling med hyresvärdar samt rådgivning och juridiskt biträde för studenter.