Lillemor Göranson ny ordförande för Norrlands hyresgäster

Lillemor Göranson valdes vid helgens fullmäktige till ordförande för Hyresgästföreningen i region Norrland.

Det är en mycket rutinerad person som nu tar över ordförandeskapet. Lillemor har varit engagerad i Hyresgästföreningen i 26 år, på det lokala planet i bostadsområdet i Timrå där hon bor och som ordförande för Hyresgästföreningen Sundsvall/Timrå. På det regionala planet har hon varit vice ordförande i regionstyrelsen i sex år.

Lillemor har även varit ledamot i förbundsstyrelsen mellan 2006 och 2010 samt sitter med i den nationella valberedningen.

– Mitt engagemang i Hyresgästföreningen började egentligen med att jag bor i ett bostadsområde som hade mycket dåligt rykte när vi flyttade dit. Tillsammans med grannarna började vi jobba med framför allt tryggheten och miljön på området och kunde vända ryktet från ökänt till välkänt, säger Lillemor Göranson.

Hyresgästföreningen region Norrland har 37 000 medlemmar från Sveg i söder till Karesuando i norr.

– Vi har en viktig tid framför oss. Vi måste få en bostadspolitik värd namnet. Bostadsköerna är gigantiska på många håll, ungdomar kan inte flytta hemifrån och pensionärer har inte råd att bo i de få nyproducerade lägenheterna. Det ska vi på Hyresgästföreningen ändra på. Det är valår och vi arbetar stenhårt för att kunna påverka politikerna och bostadspolitiken.

I styrelsen för Hyresgästföreningen region Norrland sitter förutom Lillemor Göranson: Sören Lejon, Luleå (omval), Ann-Christine Strömberg, Östersund (omval), Linda Käck, Vännäs (omval), Kristina Cedermark, Sundsvall (omval), Kenneth Engström, Gällivare (nyval) samt sedan tidigare Lars Baudin, Luleå, Margareta Nordin, Kramfors samt Johan Macellaro, Umeå.

För mer information:
Lillemor Göranson, ordförande Hyresgästföreningen region Norrland, 070-957 33 66 

Högupplöst bild på Lillemor Göranson finns att ladda ned under bilder. Foto: Lennart Jönsson