Nya hyror klara i Simrishamn

Nu är hyresförhandlingarna mellan Simrishamns Bostäder och Hyresgästföreningen klara. Från den 1 februari i år höjer allmännyttan i Simrishamn hyrorna med 2,55 procent för varmhyror och 1,6 procent för kallhyror.

Det är en rimlig hyreshöjning. De ökade drift- och underhållskostnaderna samt Simrishamns Bostäders behov av att öka avskrivningstakten på sina fastigheter ligger bakom årets hyresjustering, säger Hyresgästföreningens förhandlingsledare, Thomas Lindgren.

Under våren väntas Hyresgästföreningen och Simrishamns Bostäder AB bli klara med en hyresöversyn som kommer att innebära en intern justering av hyresnivåerna inom allmännyttans bestånd i Simrishamn.

Resultatet blir ett nollsummespel för Simrishamns Bostäders intäkter. Justeringen innebär att några hyror kommer att sänkas och andra kommer att höjas.

Målet är att hyrorna ska bli mer rättvisa. Till följd av bland annat tidigare hyresrabatter och liknande förekommer idag att identiska lägenheter i samma område har olika hyror och det är ett exempel på orättvisor som vi vill rätta till, säger Thomas Lindgren.

För ytterligare information, kontakta:
Thomas Lindgren
, förhandlare, 0704-71 43 21
Åsa Cullborn, kommunikationschef, 040-17 43 46