Nya hyror klara i Trelleborg

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Trelleborgshem och Fastighetsägarna Syd är klar. Höjningen för Trelleborgshems hyresgäster blev mellan 2,25 till 2,75 procent från den första januari 2013. Hyresgästföreningen räknar i gengäld med att Trelleborgshem under året gör en omfattande satsning på underhållsarbeten.

För Trelleborgshems hyresgäster höjdes varmhyran med 2,75 procent med undantag för nyproducerade lägenheter där höjningen blev 2,25 procent. Lägenheter med kallhyror fick en generell höjning på 2,25 procent från årsskiftet.

– Överenskommelsen innebär att höjningen i huvudsak ska gå till en omfattande satsning på underhållsarbeten det kommande året, säger Hyresgästföreningens förhandlingsledare Joakim Lund.

På listan över utlovade åtgärder finns bland annat PCB-sanering i kvarteren Delfinen, Gravströmmen, Nyhejdan och Åldermannen.

På Sockenvägen 4 ska det genomföras fönsterbyten och i kvarteret Stuckatören genomförs en fortsatt satsning på utemiljön.


Under året har Trelleborgshem också lovat att genomföra en generell översyn av gemensamma tvättstugor.

Trelleborgshem krävde inför förhandlingen en hyreshöjning från årsskiftet är 3,5 procent för varmhyror och 3 procent för kallhyror. 0,4 procent av höjningen var enligt hyresvärden ett krav om generellt lägespåslag.

För hyresgäster i Trelleborg som bor hos en privat hyresvärd som företräds av Fastighetsägarna Syd höjs varmhyran med 2,7 procent och kallhyran med 2,2 procent från första februari.

För mer information kontakta:
Joakim Lund, förhandlingsledare, 040-17 43 23
Åsa Cullborn, kommunikationschef, 040-17 43 46