Pressinbjudan: Hearing om rapport om bostadsbristen i Skåne

Mindre än 1 000 bostäder började byggas i Skåne under det första halvåret av 2012. Skåne är verkligen ett landskap som präglas av bostadsbrist. Bland annat detta visar Hyresgästföreningens rapport ”Bostadsbristens landskap – kalla fakta om folk och hus i Skåne”. Rapporten offentliggörs i samband med en hearing den 21 november.

Den 21 november släpps Hyresgästföreningens rapport med färsk fakta och statistik om vårt boende och våra bostäder i Skåne. I samband med detta bjuder vi in politiker, fastighetsägare, byggare och andra branschföreträdare till en hearing.

Anneli Philipson och Petra Lundh, bostadspolitiska utredare på Hyresgästföreningen, presenterar rapporten, därefter tid för diskussion ledd av Teddy Landén. Ilmar Reepalu (S) och Magnus Jälminger (M) kommenterar rapporten och det gör även Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman. Teddy Landén modererar hearingen som avslutas med möjlighet att ställa frågor.

Datum: Onsdag den 21 november
Tid: Kl. 10.00-11.45 (fika serveras från kl. 9.30)
Plats: Salmson-lokalen, Sankt Gertrud, Östergatan 7B, Malmö

Välkommen!

Om rapporten
Rapporten handlar om bostadsmarknaden i Skåne och de 33 skånska kommunerna. Den har gjorts av Alm & Wennermark AB, på uppdrag av Hyresgästföreningen och bygger på offentlig statistik. Rapporten släpps den 21 november.

För ytterligare information kontakta:
Anneli Philipson, bostadspolitisk utredare, tel 040-17 43 48
Petra Lundh, bostadspolitisk utredare, tel 042-19 81 44