Johan Pelling ny regionchef för Hyresgästföreningen region Aros-Gävle

Johan Pelling har utsetts till ny regionchef för Hyresgästföreningen region Aros-Gävle. Han tillträder den 1 december.

Johan Pelling är 42 år och har arbetat i Hyresgästföreningen sedan 2001. Han är utbildad jurist vid Uppsala universitet och är just nu förhandlingschef och biträdande regionchef i region Aros-Gävle. Han har även varit verksamhetschef för juridiska frågor i region Aros-Gävle och region Mitt.

-Det känns roligt och hedrande, säger Johan Pelling i en kommentar. Jag ser fram emot att få arbeta med både förtroendevalda och anställda, och se till att organisationen och våra medlemmar ska kunna dra nytta av det stora engagemang som finns.

-Johan Pelling är ett väldigt bra val. Han kommer att utveckla regionen ytterligare, säger Torbjörn Rönnkvist, ordförande i region Aros-Gävle.

-Jag är mycket nöjd över att ha valt en så offensiv förändringsledare som regionchef. Johan Pelling är kunnig, innovativ och drivande, säger Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson. Utnämningen av Johan har skett i full enighet mellan mig, regionens styrelse och de fackliga organisationerna.

-Johan Pelling är bland annat pappa till det så kallade RIBB-konceptet, som nu används i hela landet för att lyfta särskilt utsatta bostadsområden, fortsätter Jan Johnsson. Han har också bred erfarenhet av att arbeta i nationella projekt, vilket organisationen kommer att ha stor nytta av.

Johan Pelling efterträder Bertil Mattsson, som den 1 augusti tillträdde tjänsten som chef för Hyresgästföreningens nya förvaltningsorganisation för IT.

Johan Pelling kommer även att medverka i det nationella övergripande ledningsarbetet och ingå i Hyresgästföreningens ledningsgrupp, HLG.

Region Aros-Gävle har drygt 1200 förtroendevalda och ca 70 anställda.

För mer information, kontakta:

Jan Johnsson, förbundschef Hyresgästföreningen 070-645 02 70

Johan Pelling, ny regionchef Aros-Gävle 070-975 90 19

Torbjörn Rönnkvist, ordförande region Aros-Gävle 070-369 93 65