Hyresgästföreningen lanserar Berättarsidan

Nu lanserar Hyresgästföreningen Berättarsidan, en plats med berättelser för att ge tips och idéer och inspirera andra till att förändra och förbättra sin boendemiljö.

- Det här är ett sätt för oss att lyfta fram människorna bakom de förbättringar av boendemiljön som våra medlemmar, förtroendevalda och medarbetare runt om i landet har bidragit till, säger Barbro Engman, förbundsordförande för Hyresgästföreningen, i en kommentar.

- Det handlar om förbättringar i både stort och smått, säger Barbro Engman. Allt från att förmå fastighetsägaren att sätta upp belysning på gården så de boende känner trygghet, köpa in en extra tvättmaskin till tvättstugan eller inventera kommunens mark för att hitta fler platser att bygga hyreshus på.

- Med goda exempel vill vi visa vilken bredd vi har i vår verksamhet och hur många medlemmar och medarbetare vi har som gör insatser utöver det vanliga, både för sina grannar och för sitt bostadsområde, säger Barbro Engman.

- Berättarsidan är en del i ett större arbete för att visa vilken omfattande verksamhet  Hyresgästföreningen har, säger Jörgen Strandberg, varumärkesstrateg på Hyresgästföreningens riksförbund och ansvarig för kampanjen.

- Vi vill visa den stora kraft som finns i våra förtroendevaldas vardagliga arbete och komma med tips och idéer som ska kunna inspirera andra, säger Jörgen Strandberg. Vi vill också visa vilka positiva möjligheter som finns i hyresrätten som boendeform.

Berättarsidan hittar du från och med måndag den 23 april på Hyresgästföreningens hemsida.

Sidan är en del i ett arbete som planeras pågå fram till 2016. Just nu finns ett fyrtiotal berättelser på webben, men det fylls kontinuerligt på.

Här hittar du redan nu några av berättelserna och de två reklamfilmer som kommer inleda kampanjen:

http://www.youtube.com/watch?v=GDYzT2WkHpo

http://www.youtube.com/watch?v=rzghVUJhrZc

http://berattelser.hyresgastforeningen.se/placemarks/vi-formar-framtiden/

http://berattelser.hyresgastforeningen.se/placemarks/traning-for-alla/

http://berattelser.hyresgastforeningen.se/placemarks/tur-och-retur/

För mer information, kontakta:

Elin Högberg, kampanjansvarig på Hyresgästföreningen. Tel: 031-704 50 31