Hyresförhandlingarna med privata bolag i Boden klara

Hyresförhandlingarna för tre privata bostadsbolag i Boden är nu klara. Hyresförhandlingarna gäller Herseus, Ruthström & Sundberg och Lundströms.

Under förhandlingarna har Hyresgästföreningen bland annat tittat på hur taxorna stiger i kommunen och skötseln av fastigheten.

Boende hos Herseus, totalt 188 lägenheter, får en hyreshöjning på 13 kronor per kvadratmeter och år.

Boende hos Ruthström & Sundberg, totalt 220 lägenheter, får en hyreshöjning på 14 kronor per kvadratmeter och år. I en del lägenheter har hyresvärden renoverat badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Lägenheterna har då fått en högre standard och hyran höjs därför med ytterligare 180 kronor per månad.

Boende hos Lundströms, totalt 522 lägenheter, får en hyreshöjning på 14,95 kronor per kvadratmeter och år. I en fastighet, Kastanjen 8, har hyresvärden installerat en hiss och lägenheterna har fått nya säkerhetsdörrar. Lägenheterna har då fått en högre standard och hyran höjs därför med ytterligare 15 kronor per kvadratmeter och år.

Förutom standardhöjningar är orsaken till hyreshöjningen att avgifterna för fjärrvärmen kommer att höjas kraftigt i Boden under kommande år. Hyreshöjningen gäller från 1 januari 2011.

För mer information, kontakta:
Roger Enbom, förhandlare Hyresgästföreningen region Norrland, Tel. 0920-20 15 32