Herman Geijer lär Helsingborgarna överleva en zombieattack

Vilket är det bästa sättet att förbereda sig mentalt på om en katastrof inträffar? Det vet zombieöverlevnadsexpert Herman Geijer som kommer till Helsingborg för att föreläsa om katastrof- och krishantering.

Det är Hyresgästföreningen region norra Skåne som torsdagen den 4 oktober bjuder in sina medlemmar och andra nyfikna att lära sig mer om överlevnad. Fokus för föreläsningen är krisförberedning utifrån fiktiva teman men den bjuder också också på gedigna tips på hur man bör agera och tänka i kriser för att öka sina chanser att klara sig, och ger insikt i hur människor reagerar i kriser och katastrofer. Dessutom berättar Herman Geijer om hur människor tillsammans kan skapa beredskap genom att grannar lär känna varandra och uppmuntra till lokala gemenskaper.

– Även om inte zombierna står för dörren just nu finns det andra hot vi kan lära oss hantera genom zombien som metafor. Jag kommer att prata om vad som faktiskt fungerar för att klara katastrofer i större utsträckning, säger Herman Geijer. 

Herman Geijer har under flera år haft studiecirklar, föreläst och skrivit om zombier, katastrofer, krisbeteenden och överlevnad. 2014 gav han ut boken Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen och 2015 blev han framröstad som lyssnarnas sommarvärd i P1. 2018 kom hans andra bok Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig och alldeles nyligen gav han även ut Zombieöverlevnadskalendern 2018: Din sista chans att förbereda dig.

Föreläsningen i Helsingborg arrangeras av Hyresgästföreningen i samarbete med ABF Helsingborg och ABF Skåne.

Tid: torsdag den 4 oktober, 18.00-19.30
Plats: Hyresgästföreningen norra Skånes regionkontor, Järnvägsgatan 18 B, Helsingborg

För mer information kontakta: 
Sonja Håkansson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 02