Vi deltar på Euro Pride i Göteborg

I nästa vecka inleds Euro Pride-veckan i Göteborg. Precis som de senaste åren deltar Hyresgästföreningen och ställer bland annat upp som organisation under Pride-paraden.

  • -Vår värdegrund utgår från alla människors lika värde och rättigheter. För oss är rätten till ett hem en grundläggande mänsklig rättighet för alla oavsett vem du är och var du kommer ifrån. Därför tar vi starkt avstånd från diskriminering i alla former och det vill vi tydligt markera genom att delta under Pride-veckan, säger Marie Lindén, bostadspolitiskt sakkunnig hos Hyresgästföreningen.

Själva Pride-paraden genomförs lördagen den 18 augusti. Samlingsplats i år är Heden i centrala Göteborg och avgångstid för paraden är preliminärt klockan 15.30.

Paraden går sedan Sten Sturegatan- Slussgatan – Nya Allén- Södra Hamngatan – Östra Hamngatan – Avenyn för att sedan avrundas på Götaplatsen.

Hyresgästföreningens huvudbudskap under paraden är "Alla har rätt till ett bra hem"  och du är självklart varmt välkommen att gå i paraden tillsammans med oss.

Men det är inte det enda som händer under veckan. På torsdag den 16 augusti gör vi plats för monologen ”Komma ut” i vår publika Arena Första Lång på Första Långgatan 17 B i Göteborg.

HBTQ-monologen ”Komma ut” har blivit en kritiker- och publiksuccé och har spelats över 230 gånger från Karlskrona i söder till Kiruna i norr.

”Komma ut” framförs av skådespelaren Oskar Sternulf och är inspirerad av Anders Öhrmans intervjubok med samma namn. Vi får följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är.

I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande, men humoristiskt sätt. Publiken får lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära sig att älska sig själva för den de är.

Vill du komma och lyssna. Anmäl dig här http://arenaforstalang.se/komma-ut-en/

Föreställningen startar klockan 18.00 och pågår till 19.30. Röda Mattan rullas ut från 17.30 och då finns möjlighet att dricka alkoholfritt bubbel och äta snacks.