​Startar digital kampanj mot marknadshyror

Nu lanserar Hyresgästföreningen region norra Skåne den digitala kampanjen Stoppa hyreshöjningarna för att stoppa införandet av marknadshyror. En nyligen presenterad rapport från Hyresgästförening visar att införandet av marknadshyror skulle höja hyrorna i Skåne och Halland drastiskt. Därför uppmanar Hyresgästföreningen nu medlemmar och andra att engagera sig i frågan inför valet i september.

Inför valet 2018 har flera riksdagspartier uttryckt att de vill ha en friare hyressättning och i förlängningen marknadshyror. För att stoppa förslaget om att införa marknadshyror lanserar nu Hyresgästföreningen region norra Skåne en digital kampanj för att mobilisera sina medlemmar, förtroendevalda och alla andra.

Kampanjsajten www.stoppahyreshöjningen.nu uppmanar till tre saker man kan göra för att stoppa hyreshöjningen: (1) Skriva på namninsamlingen, (2) Påverka politiker genom att skicka mejl, (3) använda sin röst i valet 9 september.

– Den här kampanjsajten gör att medlemmar och andra kan engagera sig för att stoppa förslag som leder till marknadshyror och ett dyrare boende. På sajten kan man skriva på en namninsamling somt kontakta politiker i sin kommun med frågor om marknadshyror. Där finns även fakta om marknadshyror och dess effekter, säger Rasmus Korsvall, regionchef Hyresgästföreningen norra Skåne.

För mer information, kontakta:
Pressansvarig, Hyresgästföreningen region norra Skåne: via regionkontorets reception 010-459 17 41.