Succéevenemanget HELA Landskrona tillbaka i september

Fjolårets lyckade arrangemang blir av igen. Den 22 september kommer Landskronas största aktivitetsmässa finnas på Rådhustorget, vilket blir startskottet för HELA Landskrona – en vecka full med aktiviteter för alla som bor och verkar i Landskrona. 

Under veckan kan ideella föreningar samarbeta och ha workshops, öppna träningar, öppet hus och föreläsningar. Landskronaborna ska få se och uppleva en sprudlande och aktiv stad i en hel vecka. Den 29 september avslutas det hela med Pride Landskrona.

Syftet med evenemanget är att visa upp det rika utbud av idéburna organisationer som finns i staden. Förra året medverkade bland andra bosniska föreningen Ljiljan både på mässan och veckan och kommer att medverka i år också.

– De tycker att konceptet är bra för att lyfta upp och visa sin förening och lära känna andra föreningar och aktiva i staden, säger Helena Rasmusson som är verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen region norra Skåne och som är en av initiativtagarna till evenemanget.

Under veckan kan de som medverkar låta intresserade komma och prova på aktiviteter på plats hos dem till exempel för att locka dit nya intresserade medlemmar.

– Anmälningstiden för att delta på mässan är fram till och med den 31 juli, men om man vill vara med i katalogen för veckan är sista anmälningsdagen den 15 juni, säger Ameli Frostell som är verksam i föreningen Jämlikt.nu som är medarrangör till evenemanget.

Samverkan, delaktighet, dialog och mångfald definierar begreppet HELA Landskrona. Samverkansgruppen HELA Landskrona vill lyfta den idéburna sektorn i staden och utveckla och främja ett framtida samarbete mellan olika organisationer.

Sebastian Sanchez arbetar på Landskrona stad och är positiv till samarbetet.

– HELA Landskrona är ett koncept som vi i staden välkomnar. Ett samarbete mellan staden och föreningslivet är ett sätt att ta tillvara på varandras perspektiv och kompetens.

Arrangörer för HELA Landskrona är Landskrona stad, Hyresgästföreningen och Jämlikt.nu

För mer information www.landskrona.se/hela

Kontaktpersoner:
Helena Rasmusson, Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 44
Ameli Frostell, Jämlikt.nu 070-482 82 30
Sebastian Sanchez Riveros, Landskrona stad: 041-847 35 94