​Familjefest med bostadsfokus i Hudiksvall

Lördagen den 2 juni samsas riksdagspolitiker och bostadsbolag med kolbullar och underhållning i Rådhusparken i Hudiksvall. Anledningen är Summermeeting, en familjefest med bostadsfokus.

-Vi vill lyfta den viktiga bostadsfrågan högt på dagordningen, nu när det är valår. Därför har vi bjudit in riksdagsledamöter- och kandidater för att de ska få berätta om vilken bostadspolitik deras parti vill föra framöver. Och vi gör det under lite festligare former, som en familjefest i parken, säger Monica Flöjt, ordförande i Hyresgästföreningen Hudiksvall/Nordanstig.

Konferencier under dagen är Ulrika Beijer, och evenemanget gästas också av Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.

De politiker som deltar är Caroline Schmidt, C (riksdagskandidat), riksdagsledamot Lars Beckman, M, riksdagsledamot Ulla Andersson, V, riksdagsledamot Patrik Lundqvist, S, Andrea Bromhed, MP (riksdagskandidat) och Per-Åke Frediksson L (riksdagskandidat). Deltar gör också de kommunala bostadsbolagen Aefab, Nordanstigsbostäder och Hudiksvallsbostäder.

Summermeeting är en gemensam satsning för Hyresgästföreningarna i Hälsingland; Hudiksvall/Nordanstig, Ljusdal, Söderhamn och Bollnäs-Ovanåker.

-Vi vill att det blir tydligt vad de tänker när det gäller att bygga bostäder som passar alla, säger Marlene Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen Bollnäs-Ovanåker.

-Bostadsfrågan berör oss alla, så jag hoppas att många tar tillfället i akt att lyssna på vad politikerna vill i den frågan, säger Anna-Lena Andersson, ordförande i Hyresgästföreningen Ljusdal.

Summermeeting pågår mellan kl 11 och 16. Hela programmet finns här: https://www.hyresgastforeningen.se/aktuellt/pa-gang/00/02/summermeeting/ 

För mer information, kontakta någon i programgruppen; Marlene Johansson, Hyresgästföreningen Bollnäs-Ovanåker, 0738-19 26 92; Anna-Lena Andersson, Hyresgästföreningen Ljusdal, 0703-09 96 76; Monica Flöjt, Hyresgästföreningen Hudiksvall, 0763-361276.