​Vad räknar Hyresgästföreningen som ett akut fel?

Ett rör springer läck och vattnet forsar ut under diskbänken. Plötsligt smäller det till och både kyl och frys är ur funktion. Totalt stopp i toaletten. Vad gör man som hyresgäst i dessa situationer? När kan man med gott samvete kalla ut jouren en helg eller mitt i natten?

– Bor jag ensam i en lägenhet och det är mitt i natten eller en helgdag, då är det ju bara jag som kan avgöra vad som är akut, säger Lena Andersson, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen region Sydost.

Som hyresgäst har man rätt att få hjälp med mycket i sin lägenhet, vardagar. När det kommer till helger och kvällar får man vänta eller i värsta fall ringa till jouren. En jourutryckning genomförs i många fall av externa företag som hyresvärden anlitar. Om en jourutryckning görs och hyresvärden sedan bedömer att utryckningen var obefogad eller att skadan uppkommit genom hyresgästens försummelse kan kostnaden i värsta fall tillfalla hyresgästen.

– Vad är det som hänt och varför? Springer ett rör läck under diskhon, ja men då är det väldigt akut att stänga av vattnet. Efter jourutryckningen gör hyresvärden en bedömning utifrån hyresgästens beskrivning, vems är felet? Har man åsamkat skada kan man bli ersättningsskyldig även om skadan räknas som akut. Eller om kylen inte fungerar helt plötsligt och man ringer jouren och det sedan visar sig vara säkringen inne i lägenheten som gått, då kan man också få stå för utryckningskostnaden, säger Lena Andersson.

I hyreslagen finns det inte definierat vad som räknas som en akut felanmälan.

Har du något tips till hur man kan tänka som hyresgäst?

– Det är alltid bra att kika på sin hyresvärds hemsida, alternativt på en större hyresvärds hemsida, där brukar det finnas mycket bra information. Annars är det också bra att rådfråga en anhörig eller granne. Kanske finns hjälpen närmare än vad du tror, tipsar Lena Andersson.

Exempel på när en felanmälan oftast räknas som akut och jourhjälp fås kostnadsfritt:
  • Totalt stopp i avloppet, vattenläckage eller att spis, kyl eller frys är helt ut funktion.


För mer information, kontakta gärna:

Lena Andersson, ärendehandläggare Hyresgästföreningen
Telefon: 010-459 21 11
E-post: lena.andersson@hyresgastforeningen.se