​Världens mammor nomineras till Stora mammapriset

Sira Jokinen Lisse, grundare av Världens mammor i Motala, har blivit nominerad till Expressens Stora mammapris. Eva Arud från Hyresgästföreningen, som har varit med nästan från starten, följer med som stöd under prisutdelningen. Den genomförs på mors dag den 26 maj under sändningen av Mammagalan på Kanal 5.

Under de senaste dagarna har Expressen tillkännagett vilka sex kandidater som är nominerade till Stora mammapriset. I dag är det klart att Sira Jokinen Lisse, grundare av projektet Världens mammor, är en av kandidaterna. Under Mammagalan kommer det avslöjas vilka två av kandidaterna som kommer tilldelas pris.

– Jag är så stolt över vad Sira åstadkommit, Världens mammor är så mycket mer än bara ett projekt. Att Sira blir nominerad visar än en gång hur viktigt vårt arbete har varit, säger Eva Arud, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen region Sydost.

Hyresgästföreningen är med och stöttar projektet Världens mammor med Eva Arud i spetsen. Projektet som startades i Motala har nu spridit sig till både Linköping, Norrköping och Vadstena och det är drygt 100 mammor som är engagerade.

Det är för andra året i rad som Expressen delar ut Stora mammapriset på Mammagalan.

För mer information, kontakta gärna:

Eva Arud, verksamhetsutvecklare Hyresgästföreningen region Sydost
Telefon: 010-459 21 37

E-post: eva.arud@hyresgastforeningen.se