Stormöte för att rädda hyresrätten

Marknadshyror och hotet mot hyresrätten i form av ombildningar och är några av frågorna som står i centrum när Hyresgästföreningen västra Sverige bjuder in till ett massmöte på biografen Draken den 31 mars.

Bakgrunden till mötet är bland annat den nya politiska situationen och framför allt januariavtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna där ett av förslagen är att införa marknadshyror i nyproduktion.

– Det är väldigt viktigt nu att vi träffas för att diskutera allvaret i den nya period vi befinner oss i, säger Kristofer Lundberg, regionordförande för Hyresgästförening Region västra Sverige.

På mötet kommer också andra viktiga frågor som bostadskrisen, hotet mot hyresrätten i form av ombildningar och utförsäljningar samt de allmännyttiga bolagens nya agerande gentemot Hyresgästföreningen att tas upp.

– Det finns ett stort behov av kamp och organisering för att försvara vad vi en gång vunnit, men vi behöver också blicka framåt, ta nya initiativ och skapa framtidstro.

På mötet kommer bland andra Kristofer Lundberg, Dominika V Polanska, docent i sociologi vid Institutet för bostads- och urbanforskning vid Uppsala universitet, Sara Garib, poet och Ronny Bengtsson, vice ordförande Hyresgästföreningen Region västra Sverige, att tala.

Massmötet på Draken anordnas söndagen den 31 mars mellan kl. 13.00–16.00. Insläpp kommer att ske från 12.30.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Kristofer Lundberg, regionordförande Hyresgästföreningen västra Sverige, 073-501 21 37