​Nya hyror hos Sandhultsbostäder och Toarpshus

Ytterligare två kommunägda bostadsbolag har enats med Hyresgästföreningen i förhandling om nya hyror. Hyresgästerna hos Sandhultsbostäder och Toarpshus får höjda hyror med 2,2 procent respektive 2,25 procent från 1 april. För båda bolagen är det framförallt höjda kommunala taxor och ett växande underhållsbehov som ligger bakom hyreshöjningen.

Att priser stiger och taxor höjs gör att det blir mindre resurser över till underhållsbehov som stadigt växer.

– Underhållsnivån behöver öka för att bättre kunna möta behoven och hyresgästernas förväntningar. Hyreshöjningen tillsammans med effektivare drift och förvaltning ger Sandhultsbostäder och Toarpshus bra förutsättningar för att klara de utmaningar företagen har när det gäller underhåll. På sikt kommer detta alla hyresgäster till del, säger Ann-Christin Josefsson, Hyresgästföreningens förhandlare.

En lägenhet hos Sandhultsbostäder på 60 kvadratmeter och med beståndets snittshyra på 6 086 kronor i månaden får ett hyrespåslag med 134 kronor i månaden. Motsvarande lägenhet hos Sandhultbostäder med en nuvarande hyra på 5 032 kronor i månaden får ett hyrespåslag med 113 kronor i månaden.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Ludvig Hansson, biträdande förhandlingschef
010-459 14 17

Hyresgästföreningens regionala pressjour
0722–11 65 41