Nya ungdomsambassadörer på Pettersberg – treårigt avtal skrivet

Nu finns sju nya, peppade ungdomsambassadörer på plats på Pettersberg. De ska vara bra förebilder för andra ungdomar och bidra till ett tryggare bostadsområde. Det lyckade projektet är nu också tryggat för en lång tid framöver, då Hyresgästföreningen har skrivit ett treårigt avtal tillsammans med övriga fyra aktörer.

Det är Hyresgästföreningen, fritidsgården på Pettersberg och de tre bostadsbolagen Kvarnvreten, Rikshem och Mimer som samarbetar kring projektet Ungdomsambassadörer. Varje år ansöker ungdomar om att bli ambassadörer, och de som blir utvalda jobbar med en mängd uppdrag under året.

Några exempel på vad de kommer göra är att gå kvällsvandringar på Pettersberg, hjälpa till vid Pettersbergsdagen och vid nationaldagsfirandet på Djäkneberget. De kommer att få uppdrag från Kvarnvreten, Rikshem, Mimer och den lokala hyresgästföreningen på Pettersberg där de får hjälpa till med olika saker.

-Projektet med ambassadörer på Pettersberg har pågått sedan 2013 men nu har vi vässat till det så det ska bli ännu bättre. Parternas nya överenskommelse om att projektet ska pågå i tre år ger en större långsiktighet än vad vi har haft tidigare, säger Terese Sandberg, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Häromkvällen genomfördes en introduktionskväll med ambassadörerna och deras föräldrar. Ungdomarna själva säger att det ska bli ett kul år, och föräldrarna uttryckte att det var bra för ungdomarna att få ta ansvar.

Pettersbergs ambassadörer består av Noury, Nali, Khaled, Dilan, Zaka, Rivaldo och Nardos (som saknas på bilden).

Kontakt: Terese Sandberg, verksamhetsutvecklare Hyresgästföreningen, terese.sandberg@hyresgastforeningen.se, 010-459 13 49, 070-328 39 02