Hyrorna klara för 87 nya studentlägenheter i Eskilstuna

Under slutet av våren påkallade Eskilstuna kommunfastigheter till en produktionsförhandling gällande projektet Nordstjärnan. Nordstjärnan är ett studenthus som byggs längs Västra Storgatan i centrala Eskilstuna. Fastigheten kommer att erbjuda 87 nybyggda studentlägenheter till en hyra som matchar det statliga investeringsstödet.

- Det är spännande att Eskilstuna Kommunfastigheter går i bräschen och visar att man kan bygga studentlägenheter till utmanade prisnivåer. Lägenheterna har en hyra som återspeglar studenternas ekonomi och det är viktigt för oss i Hyresgästföreningen att det blev 10 månaders hyra, säger Fredrik Malmberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

- Eskilstuna är en expansiv ort med en högskola som växer sig allt starkare, därför är det välkomnande att det kommunala bostadsbolaget tar sitt ansvar och ger ett brett utbud av nybyggda lägenheter till olika grupper i samhället, säger Tommy Holm, ordförande i Eskilstunaföreningen i Hyresgästföreningen.

Det statliga investeringsstödet är en garant som håller hyrorna i nybyggda studentlägenheter på en rimlig nivå. För en lägenhet med eget kök och badrum på 25 kvadratmeter blir månadshyran 4 500 kronor över en 10 månaders årscykel. I hyran ingår värme, tv, telefoni och bredband.

Kontaktuppgifter:

Tommy Holm, ordförande i Hyresgästföreningen Eskilstuna, 073-767 66 37.

Fredrik Malmberg, förhandlingsledare Hyresgästföreningen, 076-147 03 92.