Godisuppror mot marknadshyror

Kampen mot marknadshyror fortsätter. Idag kommer personal lämna kontoren för att tillsammans med förtroendevalda dela ut godispåsar runt om Östergötland län. Vi kallar det för godisupproret.

Flera partier har inför valet annonserat att de vill införa marknadshyror, eller friare hyressättning som man ibland kallar det. Det vore inte bra för landets hyresgäster, som riskerar kraftiga hyreshöjningar om hyresvärden godtyckligt får sätta hyran. I tider av bostadsbrist är den risken mycket påtaglig.

Godisupproret är nästa steg i Hyresgästföreningens kraftsamling mot marknadshyror. Aktionen pågår runt om i landet, samtidigt och vi tror att frågan intresserar de flesta.

— Om man själv inte bor i hyresrätt kommer kanske ens barn göra det snart. Hur vill vi att framtiden ska se ut? Vilka ska ha råd att hyra en lägenhet? Vi kommer fortsätta kämpa, säger Anita A:son Landegren som är vice ordförande i regionstyrelsen.

— Vi står på hyresgästernas sida, säger Anita A-son Landegren vice ordförande i regionstyrelsen.

Godisupproret är en del i Hyresgästföreningens kamp mot marknadshyror. Under dagen kommer personal och förtroendevalda röra sig på gator och torg för att tillsammans dela ut godispåsar och information om vad vi tycker om marknadshyror.

— Hyresgästerna måste få en chans att påverka sitt framtida boende, vi måste lyfta och informera om hur viktig frågan är. Effekten av marknadshyror kommer att drabba alla oavsett vad politikerna säger, fortsätter Landegren

För mer information, kontakta gärna:

Anita A-son Landegren, vice ordförande i regionstyrelsen Hyresgästföreningen sydost
Telefon: 073-349 64 52