VM-festen fortsätter på torget i Hjällbo

Fotbollsfebern sprider sig över staden. Och Hjällbo är inget undantag. Under nästa vecka visas semifinalerna och finalen på storbildsskärmar på torget.

För att komma i stämning ordnas en mängd olika aktiviteter som passar alla åldrar innan matcherna. Under hela finalveckan blir det hoppborgar, fotbollstävlingar, ansiktsmålning och en allmänt festlig stämning på torget.

VM-arrangemanget har blivit verklighet tack vare ett samarbete mellan Hyresgästföreningen, Rädda Barnen, Göteborgs Stad, Västra Götalands Idrottsförbund och Poseidon.

Kringaktiviteterna arrangeras tillsammans lokala föreningar och handlare vid torget.

– VM festen började som en idé från ungdomar i Hjällbos fritidsgård, som några organisationer i Hjällbo och SDF Angered hjälpte till att förverkliga. Det var inte svårt då all drivkraft och motivation redan fanns tillgänglig och det som behövdes var en samordning, säger Guled Abdullahi, projektledare på Hyresgästföreningen.

– Det är härligt att ungdomar tas på allvar när de kommer med både stora och små idéer. Ett sådant här initiativ ger framtidstro och visar på den stora gemenskap som finns i Hjällbo.

För frågor, kontakta:

Guled Abdullahi, projektledare Hyresgästföreningen
Telefon: 072-454 24 28
Mejl: guled.abdullahi@hyresgastforeningen.se