Elnätsavgiften höjs mest i Karlshamn

Som hyresgäst har man inget att säga till om, gällande sin elleverantör. I Karlskrona betalar man fortfarande högst elnätsavgift i Blekinge, men i år är det i Karlshamn som avgiften höjs mest.

Återigen är det Karlskrona kommun som har högst elnätsavgift av kommunerna i Blekinge län. I år är det dock Karlshamn som höjer avgiften mest med 8,8 procent.

Karlskrona har under många år haft de dyraste avgifterna, men höjer ändå detta år med. De senaste fem åren har priserna höjts med närmare 30 procent. I Karlshamn har avgifterna höjts med 25 procent de senaste fem åren.

– Det är inga smickrande siffror för varken Karlskrona eller Karlshamn. Det måste finnas någon rim och reson, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Sedan förra året har avgifterna i Blekinge höjts med i snitt sex procent, samtidigt som konsumentprisindex endast ökat med 1,9 procent. Billigast elnätsavgift i länet har Ronneby och Sölvesborg är den kommun som höjer avgifterna minst i år.

– Nils Holgersson rapporten visar tydligt att det behövs en skärpning av reglerna för elnätsföretagens intäktsramar. Hyresgästerna har inget annat val än att betala till den leverantör som finns på orten, vilket elbolagen utnyttjar, säger Björn Johansson.


För mer information, kontakta gärna:
Björn Johansson, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost
Telefon: 010-459 21 39
E-post: bjorn.johansson4@hyresgastforeningen.se