Två dagar – 1 000 överenskommelser, 23 000 lägenheter

Fler och fler hyresförhandlingar blir nu klara i Stockholms län. Hyresgästföreningen har nyligen kommit överens med det största ombudet för privata hyresvärdar, Fastighetsägarna Service Stockholm, om hyrorna i nästan hela länet. De hyresvärdar som företräds av Fastighetsägarna får generella hyreshöjningar på 0,8 till 1,3 procent. I de flesta fall gäller höjningarna retroaktivt från 1 april 2018.

– De senaste två veckorna har förhandlingarna varit intensiva, men med ett bra förhandlingsklimat och med både givande och tagande från båda sidorna. Det är klart att vi hade velat ha lägre nivåer, men det är samtidigt en trygghet för hyresgästerna att hyran är klar innan sommaren, säger Kristoffer Burstedt, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen region Stockholm.

Förutom överenskommelsen med Fastighetsägarna fortsätter övriga hyresförhandlingar att bli klara i rasande takt. Bara under de senaste två dagarna har över 1 000 förhandlingar slutförts berörande över 23 000 lägenheter. Det finns stora förhoppningar om att nästan alla resterande hyresförhandlingarna hinner bli klara innan sommaren.

För mer information, kontakta:

Kristoffer Burstedt, förhandlingsstrateg Hyresgästföreningen region Stockholm
E-post: kristoffer.burstedt@hyresgastforeningen.se
Tele: 070-6396171