Linnéa Enbom vann en månadshyra

Linnéa Enbom var en av dem som svarade på Hyresgästföreningens enkät om norrländska studenters boendesituation. Hennes motivering till varför just hon skulle vinna en månadshyra var bäst och prisutdelningen sker vid Hemresans stopp vid Umeå Universitet. Media är välkomna att delta.

Linnéa kommer ursprungligen från Luleå och sedan hon kom till Umeå har hon, precis som många andra, fått flytta runt en hel del. Hon har hunnit bo i tre dyra andrahandslägenheter på mindre än ett halvår. Nu har hon äntligen lyckats få ett förstahandskontrakt.

- Helt underbart att få den första hyran gratis, med tanke på hur mycket jag fått betala i överpris på alla innan. Jag behöver varenda krona jag kan få till att köpa mina egna möbler. Ska bli så skönt att äntligen få sitt eget trygga bo och slippa stressen med att vara på vift och flytta med sitt pick och pack. Nu kan jag fokusera enbart på plugget, säger Linnéa Enbom.

En prischeck kommer att överlämnas vid en ceremoni av Hyresgästföreningen Södra Västerbottens ordförande Kerstin Granberg Lundgren.

Tid: Tisdagen den 15 maj, kl. 12.00
Plats: Umeå Universitet, Campustorget

Om enkäten
Enkäten genomfördes av Hyresgästföreningen bland studerande vid universiteten i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund under våren 2018. I enkäten framkom bland annat att 35 procent av studenterna som svarat ansåg att boendet var betydelsefullt vid deras val av studieort. 89 procent angav att de kommer att gå och rösta i valet i höst. Bland dem som svarat och lämnat en motivering till varför just hen skulle vinna en månadshyra utsågs en vinnare av en jury.

Om Hemresan
Hemresan är Hyresgästföreningens turné genom Norrland med husbil. Syftet är att lyfta bostadsfrågorna högre upp på den politiska agendan och inbjudningar har gått ut till lokala politiker och beslutsfattare att komma förbi och diskutera med oss. Hyresgästföreningen har konkreta förslag för en bättre bostadspolitik, en bostadspolitik som skapar förutsättning för allas rätt till ett bra hem.

Under stoppet i Umeå finns vi också på Renmarkstorget den 16 maj, kl. 10-15 och den 17 maj, kl. 10-15. Förutom ett öppet samtal bjuder vi även på en kaffetår.

Välkommen!

Bilaga:
Bild på Linnéa Enbom, får användas fritt, foto: privat

För mer information:
Kerstin Granberg Lundgren, ordförande Hyresgästföreningen Södra Västerbotten, 070-242 24 10
Anders Rubensson, pressansvarig, 070-602 51 58