Linn är Hyresgästföreningens nya unga ordförande

Linn Wegemo valdes in som ny ordförande i Hyresgästföreningen Västerås i mars i år. Hon har suttit med i styrelsen i tre år, men på andra poster. Linn är full av motivation inför att arbeta i spetsen för det lokala engagemanget i Västerås.

Nu är det flera bostadsmöten på gång, lokala föreningar som ska startas och Västeråsföreningens 100-årsjubileum som ska planeras till augusti: Det finns en stark kraft i föreningen. Intresset idag är större än för några år sedan, fler och fler kommer på Hyresgästföreningens möten.

- Jag tror på kraften i att människor träffas. Det gör vårt samhälle bättre. Prioriteten för mig är att stärka det lokala engagemanget i bostadsområdena, säger Linn.

Vill hitta nya sätt att engagera

Linn ser en stor potential i att starta nya lokalföreningar. Men hon tror också att det behövs nya sätt att engagera och andra sätt att organisera engagemanget. Mycket på grund av att verkligheten ser annorlunda ut idag. Hon syftar då bland annat på utförsäljningen av lägenheter till privata bolag och menar att vi måste tänka i nya banor:

- Jag har tankar kring olika Västeråsövergripande nätverk. Till exempel hur man kan engagera dem av oss som har en privat hyresvärd, där det kanske inte alltid finns underlag för en lokalförening.

För några veckor sedan hade styrelsen i Västerås sitt årsmöte. En heldag då mycket blev gjort och planerat. Flera nya styrelsemedlemmar har tillkommit och det ger både nya perspektiv och extra energi med  nya krafter i gruppen.

Fakta:

Namn: Linn Wegemo
Ålder: 33 år
Yrke: truckförare
Bor: med Mimer som hyresvärd
Fritid: gillar att baka