Samtal om bostadssituationen i Kristianstad

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder och chefsekonom Martin Hofverberg reser just nu runt i Sverige och visar möjligheter i bostadskrisens utmaningar. De har sällskap med ekonomen och författaren Dan Andersson. Välkommen till ett samtal om ekonomiska förutsättningar och politiska möjligheter i bostadskrisens Sverige.

– Många studenter vet hur svårt det är att få en bostad och bostadsbristen är särskilt påtaglig kring lärosäten. Men problemen finns faktiskt i hela landet. 255 av 290 kommuner anger själva att de har bostadsbrist. Hyresgästföreningen presenterar en väg framåt och vi menar att politiken har ett ansvar. Bostäder ska byggas efter behov, säger förbundsordförande Marie Linder.

Turnén vill sätta fokus på möjligheter och stimulera ett samtal. Relevant och aktuell statistik för den aktuella kommunen presenteras av Hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hofverberg. På varje ort blir kommunpolitiker utfrågade om hur de vill lösa krisen.

– Jag tror att vi kan bidra med perspektiv. Samtidigt är vår förhoppning att vi kan få medskick från kommunpolitiker som brottas med dessa utmaningar. Vi vill höra deras behovsbild, säger Martin Hofverberg, chefsekonom på Hyresgästföreningen.

Tid: Måndag 14 maj, kl. 17 - 19
Plats: Kristianstad Högskola, Hus 14, sal 418, Elmetorpsvägen 15

Medverkande:
• Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen
• Martin Hoverberg, chefsekonom Hyresgästföreningen
• Dan Andersson, ekonom och författare
• Sonny Modig (L), ordförande i byggnadsnämnden
• Peter Johansson (M), oppositionsråd
• Karin Feldt (V), riksdagskandidat
• Kristoffer Pynnönen, vice ordförande i Kristianstad Studentkår

För mer information, kontakta:
Martin Hofverberg 070-547 87 46