Första spadtag för lekplats skapad av barnen

Stenungsundshem och Hyresgästföreningen arbetar tillsammans med barndemokrati i projektet kallat "Barnens samråd". Vi har bjudit in barnen till samarbete för att upprusta lekplatser i bostadsområdena. Först ut har varit lekplatsen på Keplers Gård- där det idag är dags för ett första spadtag med barn och föräldrar som bor i bostadsområdet. Vi firar att det snart kan lekas på den gemensamt skapade lekplatsen!

Fakta Barnens samråd - Stenungsundshem och Hyresgästföreningen:
Det första steget i samrådet är att titta på den egna lekplatsen. Vad saknas här idag? Vad önskar vi fanns här i framtiden? Efter det låter vi oss inspireras av spännande lekplatsmiljöer, vilket vi gör genom att resa tillsammans till en större lekplatser som utgör ett bra exempel.

Nästa steg är att tillsammans skapa olika förslag kring hur vår lekplats ska se ut. Här får barnen uttrycka sina tankar och ge utlopp för den inspiration besöken har gett genom att måla och modellera - låta fantasin flöda. Vi pratar också kring vilka ramar som finns - hur mycket kan man önska, vilka gränser finns budgetmässigt och tidsmässigt. Barnen ska veta ATT och VAD de kan påverka. Det är viktigt för förtroendet och för att visa hur det fungerar i en demokratisk process.

Det sista steget är att barnen, bland tre förslag, röstar fram det de gillar bäst. Här har även bostadsbolaget en röst. Tillsammans tar man ett första spadtag när lekplatsen börjar byggas och man inviger sedan lekplatsen med lite kalas!

Kontaktperson Hyresgästföreningen Anders Rollings, tel: 010-4592463, anders.rollings@hyresgastforeningen.se

Kontaktperson Stenungsundshem Linda Alexandersson, linda.alexandersson@stenungsundshem.se