​Hurula tar kampanjen In My Backyard till Malmfälten

In My Backyard är ett samarbete mellan Hyresgästföreningen och Universal Music, Sveriges och världens ledande musikbolag. Den digitala kampanjen syftar till att belysa ungas bostadssituation i Sverige, genom att svenska artister spelar musik och visar upp platser där det finns potential att bygga nya hyresrätter. Som en del av kampanjen har artisten Hurula spelat in en video i Kiruna.

I Malmfälten pågår en omfattande stadsomvandling som bland annat innebär en ny stadskärna i Kiruna. I nuläget planerar man att bygga cirka 3 000 nya bostäder i och kring det nya centrumet för att klara av flytten och den pågående bostadsbristen.

Enligt Hyresgästföreningen finns det potential för hela 1 000 ytterligare hyresrätter, som folk har råd att bo i. Om bostadskrisen ska lösas måste dock politikerna komma till skott och inom ramen för kampanjen genomförs därför en namninsamling. Namnunderskrifterna ska lämnas över till ansvariga politiker inför valet den 9 september.

Om Hurula

Hurula är en svensk artist, låtskrivare och konstnär som är född i Luleå. Han solodebuterade 2014 med albumet "Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för" och 2016 nominerades han till en grammis i kategorin ”Årets rock”. I kampanjvideon spelar Hurula sin låt ”Åtta trappor”.

Klicka på länken nedan för att se videon.

https://www.facebook.com/inmybackyardse/videos/1753270738063495/

Om In My Backyard

Hyresgästföreningens rapport Unga vuxnas boende 2017 visar att 213 000 unga vuxna längtar efter att få flytta hemifrån. Kampanjen In My Backyard belyser detta genom att kombinera samhällsfrågor och musik på ett underhållande och bildande sätt. Målet är att få fler unga att gå och rösta och göra ett välgrundat val i september.

Tillsammans med Universal Music och tio svenska artister visar vi exempel på platser runt om i Sverige där det går att bygga hyresrätter till rimlig kostnad. Med hjälp av musikens kraft bistår kampanjen med information och verktyg som kan leda till ökad kunskap och ett större engagemang bland unga vuxna om bostadsfrågor.

http://www.inmybackyard.se/kiruna/

För mer information:
Anders Rubensson, pressansvarig, 070-602 51 58